Reclaim the Streets

Så er det imorgen at vi går på gaden på bryllupsdagen for at vise vores disrespekt for bryllups-ceremonien og apparatet ved at ignorere begge dele. Det sker ved en reclaim the streets-gadefest i København klokken fem om eftermiddagen fra Østerport st.
Da arrengementet blev opreklameret for et par uger siden blev det mødt med et løfte fra Kbh's politis chef Kai Vittrup om at møde op til festen med et 4-cifret antal betjente. Der bliver åbenbart set med stor alvorlighed på en gadefest som denne. Den går under parolen "Bevar fristederne! Tag gaden tilbage", og der har uheldigvis været flere medier og personer som har reffereret til festen som et direkte angreb på kongehuset(!) - Måske er det fordi at netop gadefester virkelig er en god og effektiv vis at vise sine tanker for andre på og samtidig vise en anden side af den radikale venstrefløj end sortklædte paraniode folk og det er jo måske netop DET som nogle folk ikke bryder sig om. Det er jo ingen hemmelighed at "de autonome" er blevet et skældsord de sidste ti års tid og det at være udenomsparlamentarisk ofte blir sidestillet med at være fordækt og terroristisk, og "sådan skulle det gerne blive ved med at være..", står det til autoriteterne.

Jeg fik en lille grund til bekymring da jeg læste dettehér hos Indymedia i Sidney. Det handler om en reclaim the streets-fest som de holdt i Australien for et lille stykke tid siden, som var plaget af store mængder politivold, tilsyneladende uden provokationer. Det skal lige siges (som det osse kan læses og ses på den engelske side nævnt i starten) at disse gadefest-aktioner aldrig har samme stemning og `politiske tryk´ som sædvanlige demo'er ofte har - Det er ikke til en reclaim the streets-fest at folk kommer for at smadre politiet eller andre, folk kommer for at danse i gaden og trodse dagligdagen. Derfor er det særligt tragisk når sådanne særlige dage ender i politivold.
På baggrund af venstrefløjs-kritiske folk og Kai Vittrups udtalelser til pressen kan man bare godt gå hen og blive an smule bekymret for hvorledes dagen imorgen kommer til at arte sig. -- Men vi ses!

Ingen kommentarer:

Ældre posts