de onde borgere KAN stoppes

I England har myndighederne nu taget et nyt skridt for at gøre livet mere sikkert for "the average Joe." Næste gang man skal betale 500 bops for at få fornyet sit pas, MÅ MAN IKKE SMILE PÅ BILLEDET! Jeg troede at det var lyv da jeg først læste det på "neils' world", en web-log mest omhandlende internet-relateret software, men osse en smule om hans arbejde og interesse indenfor menneskerettigheder og antifacisme, men det viste sig at være ligeså sandt som de sidste par års skrækkelige lovændringer kloden rundt.

"This is annoying. As of today, Brits will not be able to smile on their passport photos. All new passports and renewals will require you to have a “neutral expression”, as smiling can disrupt the operation of facial scanners which match you to the biometric data that will be in future passports."

De fleste af disse lovændringer bliver begrundet som konsekvenser af den dag de 15 Saudi-arabere (kun fire folk med anden national oprindelse!) angreb World Trade Center og det amerikanske forsvars hovedkvarter med passagerfly. Har i glemt d. 11. september 2001? Arj, jeg tænkte nok i ikke havde ligget på den lade side ;]
Folk ved roret verden over (som har andre til at skrive paragrafferne ((som de ikke selv læser)) for deres undersåtter) mener fortsat at færre rettigheder til borgerne vil mindske risikoen for terrorangreb. Jeg vil mene at de fleste terrorangreb i verden netop er udført af mennesker som er vrede fordi de føler at de ikke bliver hørt i deres sag. Terrorangrebene blir vel at mærke udført af dem af de vrede mennesker som ikke har adgang til et nationalflag og et par tanks/helikoptere - Alt andet kan jo ikke være terroriserende virksomhed (suk..)

Jeg får vand i munden når jeg tænker på at den danske lovgivning FUNDAMENTALT blev ændret ved den nu efterhånden gamle `terrorpakke´. Der er ingen tvivl om hvem der var den stærke dreng i klassen efter 11.september.
Imens bliver ganske normale kriminalsager i Danmark, eller mistanken om den slags aktivitet, behandlet grundigere og demonstranter på gaden tacklet som kriminelle. Britterne må nu ikke længere smile på deres pas fordi at det forvrænger deres ansigt så eventuelle ansigtsscannere i nærheden ikke kan udføre deres arbejde præcist nok.

Ingen kommentarer:

Ældre posts